Nieuwsbrief 162 april 2018

 

 

NIEUWSBRIEF 162 april 2018

 

Terugblik

* Op woensdag 7 maart hebben we genoten van de lezing "sagen en legenden" welke werd verzorgd door Rien Kerstens uit Erp.

 

Rien Kerstens

Rien Kerstens

 

Publiek

Een aandachtig luisterend publiek

 

Een heel geslaagde lezing. Rien Kerstens is een zeer bevlogen verteller. Hij is biologiedocent van huis uit. Aan de hand van sagen en legenden legde hij verschijnselen in de natuur uit, zodat je ineens heel anders naar bepaalde bomen en bloemen gaat kijken. Alles doorspekt met veel humor en vergezeld van leuke foto's en afbeeldingen die tot de verbeelding spraken. De avond vloog om en we gaan Rini zeker uitnodigen voor een nieuwe lezing in ons volgende programma. Dit wil je niet missen !!

 

Gasten

Gasten in de Laarstede

 

Voorwerpen

Oude voorwerpen

 

* Op dinsdag 20 maart hebben we meegewerkt aan een ontspanningsdag in de Laarstede. We hadden op deze zogenaamde                  A(lle) A(andacht) en P(lezier)- dag de Powerpoint presentatie vertoond van onze buurtavond met Broer van Gestel. Ook hadden we twee borden met oude Nisseroise foto's opgesteld een een flink aantal oude voorwerpen uitgestald. Het was een leuke activiteit voor zowel onze HKK als voor de bewoners. Ze hebben ervan genoten en de organisatie was dik tevreden.

Elfrotten

 

* Onder het motto "gluren bij de buren" hebben we op zaterdag 17 maart de HKK de Elf Rotten uit Heesch op bezoek gehad. Na een openingswoordje door de voorzitter werd een Powerpoint presentatie over de geschiedenis van onze kerk gepresenteerd. Hierna volgden een bezoek aan de kerk, de pastorie en het parochie zaaltje waarbij de pastoor ook aanwezig was. Na het bezoek hiervan kregen we een korte rondleiding door het dorp waarover Lambert van deb Bogaart nog e.e.a. kon vertellen. De afsluiting van de middag was met een drankje in ons warme heemhuis.

 

Programma:

* Op woensdag 11 april staat de buurtavond op het programma. We willen deze avond weer gaan invullen met een aantal filmpjes van oude pronkzittingen. Er zijn weer een aantal videobanden gedigitaliseerd zodat het mogelijk is om deze te presenteren. Welke deze keer aan de beurt komen en waar weer een keer om kunnen lachen is nog een verrassing. Uiteraard het een en ander onder voorbehoud.

* Op 11, 12, en 18 april bezoeken de kinderen van groep 3 van basisscholen Op Weg uit Vorstenbosch, de Maxendschool en de Beekgraafschool ons weer in het kader van "Tonnie en Kee". De leden die zich opgegeven hebben om hier aan mee te werken zijn op de hoogte hiervan en door Wim ingedeeld. Voor het eerst dit jaar worden op 12 april de bewoners van de Laarstede uitgenodigd om ook een kijkje te komen nemen naar de "tentoonstelling" van "Tonnie en Kee".

 

Mededelingen en schenkingen:

* Het Brabants Heem heeft de uitnodiging en het voorlopig programma van de 70e Heemdagen toegestuurd. Deze zijn op 2 en 3 augustus in Meijerijstad of te wel Sint-Oedenrode, Erp, Veghel en Schijndel. Leden die hier meer over willen weten of hier aan deel willen nemen kunnen terecht bij onze secretaris. Aanmeldingen moeten uiterlijk 31 mei 2018 binnen zijn.

* Onlangs staat onze beeldbank online en wordt dan ook dagelijks door vele belangstellende bezocht.      Klik hier voor Beeldbanken                Er staan inmiddels ruim 2100 foto's en 7000 bidprentjes in, ook is er een begin gemaakt om de bibliotheek-beeldbank te vullen.

* Ons lid Gijs van der Wielen heeft aangeboden om zich mede in te willen zetten voor het scannen van de bidprentjes. Gijs succes hiermee.

* In plaats van de voorjaarstentoonstelling welke op 27 mei niet door gaat zal op woensdag 23 mei een lezing gehouden worden door ons lid Adriaan Sanders over vluchtoord Uden, zet de datum alvast in je agenda.

* Wat zeker ook in je agenda moet staan is de heemreis op zaterdag 7 juli naar Zaltbommel. Het bestuur is een leuk programma aan het samenstellen. Wat er zeker op zal staan is een stadswandeling met gids en een uitgebreide lunch. Maar meer informatie over de heemreis volgt in de volgende nieuwsbrieven.

* Van de heer Martien van de Akker (oud kassier) hebben we de afgelopen maand een groot aantal bidprentjes mogen ontvangen. Hartelijk dank hiervoor.

 

Zaltbommel

Zaltbommel

 

* Rien van de Graaf, 1 april 2018

 

 

We hebben 267 gasten online


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.