Nieuwsbrief 168 november 2018

 

NIEUWSBRIEF 168 november 2018

Terugblik:

* Op woensdag3 oktober hadden we weer een fantastische en luchtige lezing van Jan-Thijs Ouwens. Het ging ditmaal over de bedevaartplaats van het heilig Bruurke van Megen. Er werd inzicht gegeven in het leven van broeder Everardusen over het ontstaan en verdwijnen van bedevaartplaatsen. Met ruim vijftig bezoekers was het een zeer drukbezochte lezing. Er waren ook vele niet leden aanwezig, zowel uit Nistelrode als daar buiten. En uiteraard ontbrak ook niet de familie van Jan-Thijs op deze avond. Er werd na afloop nog even gezellig nageborreld, alle aanwezigen hebben er van genoten.

 

 Jan-Thijs Ouwens

 

* Op zaterdag 6 oktober heeft Lambert van den Bogaart op verzoek van familie De Beer een historische rondleiding door het centrum van Nistelrode gegeven. Een vijfentwintig tal neven en nichten van juffrouw De Beer kregen van Lambert deskundige uitleg van de diverse gebouwen en plekken in ons dorp. Onder andere het gemeentehuis, de oude jongens school, het doktershuis, de plaats waar het oude "bovenmeestershuis" en de pastorie had gestaan, het voormalige parochiehuis en zo weer terug naar de Tramstraat.

 

Programma:

* Op woensdag 7 november organiseert HKK Nistelvorst een lezing welke gegeven zal worden door Tiny Goossens en ons lid Harrie van Grinsven. De titel van de lezing is "De posterijen in Nederland en die van Nistelrode in het bijzonder...". Zonder de pretentie hierin volledig te zijn zal Harrie van Grinsven aan de hand van unieke foto's en nostalgische filmbeelden die geschiedenis belichten. Tiny Goossens uit Heesch kan smakelijk en boeiend vertellen. Hij zal die geschiedenis aanvullen met in 40 jaar door hem opgedane ervaringen als PTT-postbesteller tijdens het bezorgen van zijn post in Nistelrode. Daar waar PostNL nu bijna dagelijks volop in het nieuws is, beloofd het weer een boeiende heemavond te worden. Hou voor verdere informatie ook de persberichten in de gaten.

 

 

 

Mededelingen en schenkingen:

* Op donderdag 11 oktober heeft Henk Geurts op het gemeentehuis aan de wethouder, een ambtenaar en diverse leden van de HKK een presentatie en uitleg gegeven namens de drie HKK over het Aezel project. De aanwezigen waren erg enthousiast over de mogelijkheden en voortgang van dit project. Het voorstel is nu om voor alle leden van de drie HKK ook een avond te organiseren om de Powerpoint presentatie te tonen en uitleg te geven over dit project. Dit zal waarschijnlijk een maandag avond worden, de datum hiervoor volgt nog.

* De werkgroep dementheek gaat voortvarend te werk en ze laat weten dat op 18 januari 2019 de officiēle presentatie van de "herinnering-koffers" is in de bibliotheek te Heesch

* Op donderdag 4 oktober is de uitslag van de Rabo Clubkas Campagne 2018 bekend gemaakt. We ontvingen dit jaar het leuke bedrag van      € 540,00 We danken alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet.

* Van Liesbeth van der Linden hebben we een aantal DVD's mogen ontvangen van o.a het 40-jarig priesterfeest van pastoor Groothuijsen. Ook had Liesbeth een mok met het wapen van Nistelrode voor de HKK.

* Om in je agenda te zetten. Woensdag 19 december vindt de jaarlijkse kerstviering weer plaats. Betsy van Soesberegen en Koosje van den Broek hebben zich beschikbaar gesteld om deze avond te organiseren.

 

 * De volgende nieuwsbrief verschijnt in december.

 

    Rien van de Graaf, 28 oktober 2018

 

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.