Nieuwsbrief 175 juli - augustus 2019

 

NIEUWSBRIEF 175 juli - augustus 2019

 

Terugblik:

* Op zaterdag 29 juni stonden de eerste leden van onze HKK voor de jaarlijkse heemreis al om 09.00 paraat bij ons heemhuis. Op het programma stond dat we om 10.15 uur zouden vertrekken. Die gadden natuurlijk gedacht beter een uur te vroeg dan vijf minuten te laat. Dat laatste gold niet voor alle leden. Ook hadden we vandaag twee jarigen onder ons midden en wel Lambert van den Bogaart en Willemien van der Wielen.

We waren gelukkig met voldoende auto's vertrokken want Liesbeth kreeg pech onderweg en dat kon daardoor weer snel opgelost worden. We werden rond elf uur hartelijk ontvangen in het Gouverneurshuis. Na de koffie/thee konden we het museum op eigen gelegenheid bezoeken. Tijdens het toiletbezoek deed Jan een bijzondere ontdekking. Hij vroeg heel ludiek aan een van de medewerksters of het normaal was dat er een rat in het toilet zit. Deze schrok hier uiteraard wel van maar loste dit op door de rat terug in de toiletpot te manoeuvreren en natuurlijk meteen door te spoelen.

 


De jarigen

 

 

Met z'n allen op de foto

 

Na het bezoek aan het museum en de VVV kregen we een uitgebreide lunch voorgeschoteld in restaurant "In den Verdwaalde Kogel". Om twee uur werden we opgehaald door twee gidsen voor een stadswandeling en de groep werd gesplitst. Het was inmiddels zo warm geworden, 34 graden, dat het verstandig was om tijdens de rondwandeling zoveel mogelijk in de schaduw te staan of te lopen. Uitgebreid kregen we de geschiedenis van Heusden te horen en konden we prachtige historische gebouwen bekijken.

Tegen vier uur kwamen we weer gezamenlijk terug op de markt waar, om de dag af te sluiten, nog een drankje werd genuttigd. Het was voor alle deelnemers een geslaagde dag.

 


De haven

 


Proost !

 

Programma:

* Omdat we op 15 september als HKK niet deelnemen aan de OMD hebben we op woensdag 4 september een buurtavond ingelast. Op deze avond zullen onder meer filmpjes getoond worden van Nistelrode en Vorstenbosch die we halen uit de DVD's die we onlangs van WAN-TV hebben mogen ontvangen. Maar uiteraard zal er ook tijd zijn om gezellig te kunnen buurtenen een drankje te nemen.

* Zet ook alvast de datum van woensdag 2 oktober op je agenda. Dan zal Ton Cruijsen een lezing geven met als titel "Het land van de Kelten". Meer hierover volgt in de volgende nieuwsbrief.

 

Mededelingen en schenkingen:

* Dat het op dit moment ook voor de HKK komkommertijd is blijkt wel op de maandagavonden die zijn de laatste weken erg rustig. Maar voor de meesten van ons loopt de vakantieperiode ten einden en zal het gewone leven weer, hopelijk lekker uitgerust, opgepakt gaan worden.

 
* Van de familie Langens- van Nuland hebben we onlags een "bonensnijder" mogen ontvangen.

* Het bestuur is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Rien heeft op de laatste jaarvergadering aangegeven om, na bijna negen jaar, volgend jaar uit het bestuur te stappen. Als er leden zijn die zich geroepen voelen, of kennissen hebben die het bestuur willen komen versterken, geef dit dan door aan een van de bestuursleden.

* De volgende nieuwesbrief verschijnt eind augustus 2019.

 

     Rien van de Graaf, 7 augustus 2019

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.