Nieuwsbrief 176 september 2019

 

NIEUWSBRIEF 176 september 2019

 

Terugblik:

* Op woensdag 4 september stond er een ingelaste lezing op het programma omdat de OMD voor ons niet doorging. Het was weer de eerste bijeenkomst na de zomervakantie een het heemhuis voor de leden. Deze keer een ongedwongen avondje om wat bij te kletsen en gezellig bij elkaar te zijn. Om de avond een beetje op te fleuren hadden Ton van den Broek en Lambert van den Bogaart gezorgd dat er dia's vertoond konden worden. Ton leverde op zijn eigen smeuïge wijze commentaar bij de diverse dia's met het thema: oogstfeesten. Jaren geleden een fenomeen in ons dorp georganiseerd door Ton en Truus van den Broek. Het werd een heel genoeglijk avondje met weliswaar een klein gezelschap maar dat mocht de pret niet drukken !

 

 


Oogstfeest

 


Oogstfeest

 

Programma:

* Op zaterdag 28 september wordt voor het zuiden het 75 jarig bevrijdingsfeest gevierd.Voor de gemmente Bernheze zullen alle activiteiten centraal in Loosbroek plaats vinden. Onze HKK heeft hier ook een bijdrage aan geleverd. Henk heeft een PowerPoint presentatie gemaakt die te zien zal zijn in de Wis. Daarnaast zullen door ons nog enkele artikelen uit de oorlogstijd daar tentoon gesteld worden. Meer informatie hierover zal binnenkort inde MooiBernheze krant te lezen zijn.

* Op woensdag 2 oktober zal Ton Cruijsen een lezing verzorgen met als titel "Het land van de Kelten". Een overzicht van de geschiedenis van de Kelten in Ierland vanaf 200 jaar vóór Christus tot heden. Een zeer boeiende en interessante lezing. Houdt voor meer informatie de persberichten in de media hiervoor in de gaten.

 


Ierland magisch eiland van de Kelten

 

Mededelingen en schenkingen:

* Ook dit jaar doet de HKK Nistelvorst weer mee met de Rabo Clubsupport. De stemperiode loopt van 27 september tot en met 11 oktober 2019. Elk lid van de Rabobank krijgt vijf stemmen, waarvan er maximaal twee op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht. (dus twee stemmen op HKK Nistelvorst).


Laat uw stem niet verloren gaan.

Indien nodig kunnen wij u bij het stemmen helpen.

 

* Ton van den Broek en Lambert van den Bogaart en Peter van den Bogaart hebben ons oorlogsmonumentje weer helemaal in orde gemaakt.   Jo zorgde op tijd voor de koffie. Namens ons allen hartelijk bedankt hiervoor.

* Onlangs hebben we van de heer Dico van Groesen uit West-Brabant het bekende email reclamebord mogen ontvangen van "Sprookjesijs" uit Nistelrode. De man had deze bij graafwerkzaamheden gevonden en aan ons geschonken.

* Verder is er een werkgroep in het leven geroepen om invulling te kunnen geven aan de viering van het 75 jarig bevrijdingsfeest in 2020.

* Henk heeft voor de liefhebbers nog een interessante site gevonden welke jullie misschien ook wel leuk vinden: beleefdenachtwacht.nl

* De volgende nieuwsbrief verschijnt begin oktober 2019.

 

                                                         Rien van de Graaf, 12 september 2019

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.