Nieuwsbrief 178 november 2019

 

NIEUWSBRIEF 178 november 2019

 

Terugblik:

* Op woensdag 6 november hebben we weer onze laatste buurtavond van dit jaar gehad. Na de eerste koffie hebben we met ruim twintig leden gekeken naar de DVD met het liedje van Henk Krijnen. Een leuk documentje voor de HKK. Daarna werd de PowerPoint presentatie over het vliegveld B88 vertoond. De jonge militairen die op het eind van de oorlog hierbij gesneuveld waren maakten bij de aanwezigen veel indruk. Na het tweede kopje koffie werd er nog een presentatie vertoond over de geschiedenis van Nistelrode héél héél lang geleden. Daarna was er de tijd om te buurten, het was een geslaagde avond.

 


Meester Krijnen

 


Een gezellige buurtavond

 

Programma:

* Op woensdag 18 december staat de jaarlijkse kerstviering op het programma. Bets van Soesbergen en Willemien Geurts zijn al volop met de voorbereidingen bezig. De uitnodiging en het programma hiervoor zal tijdig aan u toegezonden worden.

 

 Mededelingen:

* de opbrengst met de RaboClubSupport dit jaar was voor ons € 518,40 een mooi bedrag waar we weer het nodige mee kunnen doen. We bedanken alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet en op ons hebben gestemd.

* Zoals u in DeMooiBernhezeKrant van 6 november heeft kunnen zien zal er regelmatig een foto in deze krant geplaatst gaan worden waar we weinig of niets van weten. We roepen hiermee de lezers op, wanneer ze gegevens hierover hebben, om die aan ons door te geven. Weer een nieuw en leuk idee wat we samen met DMBK kunnen realiseren.

* Ook is er in de DMBK van 30 oktober een leuk interview geplaatst over het vullen van onze beeldbank. De bidprentjes, de foto's de bibliotheek en de documenten. En natuurlijk werd het Aezel-project niet vergeten. Dit was een mooi stukje promotie voor de beeldbank en we hopen dan ook dat hier vele mensen gebruik van gaan maken.

* Henk heeft een mooie flyer ontworpen om meer bekendheid te geven aan wat onze HKK allemaal te bieden heeft. Deze zal in de bieb in Nistelrode en Heesch komen te liggen en ook in het Pumke en in de Nistel, ook dit is een mooi stukje promotie.

* Verder heeft het bestuur besloten om de verslagen van de bestuursvergaderingen in een map op te bergen en deze in onze heemkamer een plaatsje te geven zodat een ieder op de hoogte kan zijn wat er besproken is. Dit geeft misschien meer binding tussen leden en bestuur.

* We hebben van de volleybal vereniging Tornado vele foto's mogen ontvangen omdat de club op houdt te bestaan. Van de familie Pittens hebben we diverse oude gebruiksvoorwerpen gekregen die vroeger op de boerderij gebruikt werden. Deze zijn op het buitenterrein geplaatst.

* Verder hebben we van het Brabants Dialectenfestival het verzoek gekregen om onderstaand bericht te plaatsen.

 

Schrijfwedstrijd

* Op zondag 14 juni 2020 wordt in Lieshout (gemeente Laarbeek) voor de veertiende keer het Brabants Dialectenfestival georganiseerd. Traditiegetrouw is aan dit festival een schrijfwedstrijd verbonden. Het thema van de schrijfwedstrijd is dit keer: "Liefde is het skônste um te hebbe".

* De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Brabants Dialectenfestival in samenwerking met de Stichting Erfgoed Brabant. Er kunnen verhalen, gedichten en liedteksten ingestuurd worden die gebaseerd op het genoemde thema en geschreven zijn in het eigen Brabantse dialect.

* U stuurt uw verhaal, gedicht of liedtekst voor 1 maart 2020 naar De Stichting Brabant Dialectenfestival, p.a. Dorpsstraat 75, 5737 GB Lieshout onder vermelding van schrijfwedstrijd of digitaal naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* De jury bepaalt welke Brabantse dialectpenningen er worden uitgereikt. Bovendien worden de genomineerde en de winnende teksten opgenomen in het programmaboekje van het festival.

* Voor het reglement zie website www.brabantsdialectenfestival.nl

 

                  Rien van de Graaf, 09 november 2019