Nieuwsbrief 196 september 2021

 


NIEUWSBRIEF Nr. 196 september 2021

Beste leden,

Van het bestuur

We zijn blij te mogen melden dat we weer beperkt open mogen zijn. Vanaf maandag 4 oktober zijn we op maandagavond weer open voor alle belangstellenden om te buurten en een kopje koffie met elkaar te drinken. We gaan ervan uit dat iedereen die komt voldoet aan de vaccinatieplicht uiteraard.

Achter de schermen wordt hard gewerkt, al zeggen we het zelf.

Al menig bestuurslid en uiteraard ook andere zeer actieve leden, hebben de nodige uren gestoken in de beeldbankgroep, knipselgroep en niet te vergeten het AEZEL-project.

Om het AEZEL-project een vervolg te geven, hebben we besloten om de bewoningsgeschiedenis in kaart te brengen. Dit is de bewoning van de verschillende buurtschappen, straten in ons dorp. Een heel karwei en we zijn naarstig op zoek naar mensen die hieraan mee willen doen. Als je eenmaal begonnen bent werkt het verslavend volgens mij.

Harry van Grinsven heeft al een mooie voorzet gedaan, als archivaris heeft hij daar een beter idee over dan wie dan ook natuurlijk. Heel overzichtelijk om ons wegwijs te maken in deze materie.

Zie het voorbeeld van Harrie in de bijlage.

Het is heel interessant om te zien wat er allemaal te vinden is en om de puzzelstukjes in elkaar te leggen. Ook al ben je geen held op de computer, MELD JE AAN door te antwoorden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    zou ik zeggen. Er is daarnaast van alles uit te zoeken en als je wilt maken wij je wegwijs op de computer.

Kijk ook eens naar onze foto’s en bidprentjes, het is een feestje om daarin rond te struinen en om misschien foto’s nog van commentaar/namen/jaartallen te voorzien.

Lezing op 6 oktober aanstaande!

Gelukkig mag de lezing van Rien Kersten op woensdag 6 oktober om 20.00 uur doorgaan. We hebben van Rien al verschillende lezingen gehad in ons heemgebouw en iedereen was altijd laaiend enthousiast. De titel van de lezing is: ‘Erik of het klein insectenboek’. Rien zal zeker weer met de nodige plaatjes en humoristische anekdotes iedereen weten te boeien.

Echter, er zijn met het oog op de overheidsrichtlijnen wel wat voorwaarden waaraan de bezoekers moeten voldoen. De lezing is alleen toegankelijk voor onze leden.

We zijn verplicht om iedereen van tevoren in te schrijven, dit kan door een mailtje te sturen naar het e-mailadres waarmee je deze nieuwsbrief ontvangt (gewoon op antwoorden klikken en je naam doorgeven!). Helaas mogen we niet meer dan 35 leden toestaan dus wees er als de kippen bij want de lezing is de moeite waard.

RABO Club SUPPORT 2021

Zoals ieder jaar doet de Heemkundekring weer mee met de RABO Club Support actie. De leden van de Rabobank kunnen dan stemmen op een club of vereniging uit hun dorp. Elke stem staat voor een bepaald bedrag dat dan ten goede komt van deze vereniging. Vorig jaar haalden we € 385,- binnen! Dat zou dit jaar toch zeker weer moeten lukken.

We roepen alle leden op om uw stem niet verloren te laten gaan. Geef het door aan familie, vrienden, buren en kennissen zodat ook zij op onze vereniging kunnen stemmen want hoe meer stemmen hoe hoger het bedrag!

Er kan gestemd worden van 4 t/m 25 oktober. U krijgt hiervan bericht via de Rabobank. Kijk eventueel eens in de spam want vorig jaar is gebleken dat het bericht over deze actie vaak hierin terecht kwam.

We hopen dat u aan ons verzoek wilt voldoen!!!!!

Ook namens het bestuur wens ik jullie een fijne maand oktober toe.

 

                                                                                     Nistelrode, 29 september 2021
                                                            Liesbeth Vlind

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.