Nieuwsbrief 154 juni 2017

 

 

NIEUWSBRIEF 154 juni 2017

 

 Terugblik:

 

* Ruim dertig bezoekers hebben op woensdag 3 mei hebben kunnen genieten van de lezing "krankzinnigheid door de eeuwen heen". Deze lezing werd verzorgd door de Deurnese dokter Hans van den Broek. Een leuke en interessante lezing.

 

Hans van den Broek

 

 

* Op donderdag 18 mei heeft Lambert van den Heuvel uit Heesch zijn nieuwe boek gepresenteerd in de Heemkamer van onze heemkundekring "Nistelvorst" aan het Maxend. Diverse belangstellenden, ook van buiten Nistelrode, waren hierbij aanwezig. Het was de boekpresentatie van zijn onderzoek naar de betekenis van de Successieoorlog (1740-1748) voor N-O Brabant.

 

 

Lambert van den Heuvel

 

* Op woensdag 7 juni hebben we kunnen genieten van de lezing over Jeroen Bosch welke op een humoristische manier werd gebracht door    Ben Hartman.Vooral de kleine details en de muziekinstrumenten welke afgebeeld zijn op de werken van Bosch kregen de volle aandacht. Ook werd door Ben het ontstaan van de doedelzak en de draailier besproken en zelfs bespeeld. Het was een lezing die zeker de moeite waard was.

 

De doedelzak

 


De draailier

 

 Programma.

* Op zaterdag 8 juli staat onze heemreis naar Den Bosch op het programma. In de volgende nieuwsbrief, welke eind juli verschijnt, zal hiervan een verslag volgen. Onze eerst volgende activiteit na de vakantieperiode zal de OMD dag zijn op zondag 10 september. Uiteraard volgt hier ook nog meer informatie over.

 Mededelingen

* Afgelopen week is ons heemhuis van binnen en van buiten weer helemaal gepoetst. Het is jammer dat zich hiervoor, tot nog toe, altijd dezelfde mensen willen inzetten. Het bestuur wil voor het schoonmaken van het heemhuis een schema opstellen voor het hele jaar. We vragen dan ook met klem of zich meer leden willen opgeven om bij roulatie mee te helpen. Hoe meer leden zich hier voor in willen zetten hoe minder vaak dat je per jaar aan de beurt bent.

* Lambert van de Bogaart heeft onze bloempotten die voor het heemhuis staan weer voorzien van nieuwe aarde en prachtige geraniums. Bedankt hiervoor.

* Afgelopen periode hebben we een oude landkaart en een missaal mogen ontvangen van Antoinette van der Wielen. Van Ineke Smits hebben we een oude koffiemolen, een tabakspot, enkele wandplaten en borden ontvangen. Jo van de Akker heeft diverse bidprentjes aangeleverd.

* Onlangs hebben we drie nieuwe leden mogen begroeten. Gijs van der Wielen, Niek Manders en Hannie van de Wetering. Wij wensen deze mensen een hele fijne tijd toe en hopen dat zij een vruchtbare bijdrage kunnen leveren aan onze heemkunde.

* De volgende nieuwsbrief verschijnt eind juli.

 

 Rien van de Graaf, 19 juni 2017

 

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.