Nieuwsbrief 155 juli - augustus 2017

 

 


NIEUWSBRIEF 155 juli -augustus 2007

 Terugblik:

 

* Op zaterdag 8 juli hebben we onze jaarlijkse heemreis naar Den Bosch beleefd. Om even voor negen uur was het verzamelen bij het heemhuis. Om negen uur vertrokken we met 26 leden naar het transferium. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden. In de bus naar het centrum toe werd er onderling al druk gebuurt. Bij het koffiehuis de Keulse Kar aangekomen werden we getrakteerd op een kop koffie en een echte Bossche bol. Gerrit Laurenssen had een fotozoektocht door Den Bosch uitgezet. Dus werden we daarna in drie groepen verdeeld, kregen een wandelroute en een A-viertje met de foto's erop die tijdens de wandeling gezocht moesten worden. Er zat natuurlijk een wedstrijd elementje in en dan zijn er altijd mensen die fanatiek worden en willen winnen, en terecht natuurlijk. Rond 12.30 uur was het tijd voor een onderbreking en de lunch bij Van Puffelen. De lunch werd op een keurige wijze verzorgd door het personeel aldaar en het ontbrak ons aan niets.

 

 

 fotozoektocht

 

 

Binnendieze

 

Na ruim een uurtje vertrokken we weer om de fotozoektocht af te maken. Om kwart over drie moesten we ons verzamelen bij de opstapplaats voor de historische rondvaart op de Binnendieze. Er was nog even tijd om een groepsfoto te maken van alle leden. Nu werd de groep over twee boten verdeeld en kregen van de "kapitein"uitgebreid uitleg over de geschiedenis van de Binnendieze. Na ruim een uur stonden we weer op de wal waar we gezamenlijk vertrokken naar de Keulse Kar om daar op het terras nog een drankje te nuttigen. Het was een prachtige dag mede dankzij het mooie weer. Maar uiteraard ook dank aan Gerrit die een prachtige zoektocht in elkaar had gezet zodat we Den Bosch toch ook weer van een andere kant hebben kunnen bekijken. Door o.a. Hans en Lambert zijn er mooie foto's van de heemreis gemaakt. Voor de leden die deze een keer willen zien kunnen in ons heemhuis terecht op de maandagavonden.

 

 

de groepsfoto

 

 

 nog even naborrelen

 

 Programma

Op zondag 10 september, met de landelijke OMD dag, heeft HKK Nistelvorst in samenwerking met de molenaars gekozen voor een fietstocht door Nistelrode en Vorstenbosch. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Zet deze datum alvast in je agenda en in de nieuwsbrief van september volgt meer informatie over.

 Mededelingen.

* Sinds een paar weken hebben we zelf een Facebook pagina: "Heemkunde Nistelvorst". Als je zelf op Facebook zit nodigen we je van harte uit om vriend te worden.

* Verder hebben we op de website bij P.point presentaties de presentatie "Uitsmijter" geplaatst die op 18 juli in de Nestelre tijdens de Uitsmijter vertoond is. Deze presentatie gaat over het ontstaan van Nistelrode-Maashorst vanaf de prehistorie tot aan de eerste vermelding van Nistelrode in het Allodium Berniense. 

* Tijdens de vakantieperiode is ons heemgebouw op de maandagavonden voor leden en belangstellende gewoon open vanaf 19.00 uur. Door het mooie weer en de vakantie is de opkomst uiteraars lager dan we gewoon zijn.

* Het bestuur wenst alle leden en hun naasten voor de komende periode een fijne vakantie toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt eind augustus.

  Rien van de Graaf, 23 juli 2017

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.