Nieuwsbrief 158 november 2017

 NIEUWSBRIEF 158 november 2017

Terugblik:

* Op woensdag 4 oktober heeft de heer Jan-Thijs Ouwens voor een overvolle heemkamer een lezing gegeven over bidprentjes. Vorig jaar heeft Jan-Thijs, op zijn verzoek, gebruik kunnen maken van ons uitgebreide archief van bidprentjes voor zijn afstudeer project. Nadat hij hiervoor geslaagd was had hij toegezegd om, als dank hiervoor, bij ons hierover een lezing te komen geven. Het was voor de meesten van de ruim zestig bezoekers, waaronder ook onze pastoor, een interessante en boeiende avond. Vooraf vertelde Jan-Thijs aan mij dat het voor hem de eerste keer was dat hij hierover een lezing zou geven en dus benieuwd was hoe het bij het publiek over zou komen. Nu moet ik zeggen dat het een zeer geslaagde avond is geweest en ook het na borrelen en kletsen maakte het geheel compleet.

 

              

Jan-Thijs Ouwens

 

Het talrijke publiek

Programma:

* Gezellig avondje op woensdag 8 november. Henk en Liesbeth hebben in oude tijdschriften en kranten gezocht naar leuke advertenties, wetenswaardigheden en artikeltjes die in onze tijd niet meer kunnen ! Waar we dus smakelijk om kunnen lachen en waarover we ons kunnen verbazen. Bijvoorbeeld hoe dienstbodes zich presenteerden in een advertentie. Hoe er reclame gemaakt werd voor vliegenvangers !

 

              

* Dit is een kleine greep uit onze speurtocht. Henk heeft de gevonden knipsels in een Powerpoint presentatie verwerkt en aan de hand van deze presentatie proberen we het geheel een beetje smeuïg aan elkaar te praten. We geven ook uitleg (voor sommigen ten overvloede) over het gebruik van "Delphner", een mooie zoekmachine waar je in alle kranten van de laatste eeuwen kunt zoeken naar wetenswaardigheden. Je kunt er zelfs aan verslaafd raken ! Kortom wij hopen op deze avond iedereen een leuk uurtje (of meer) te bezorgen !

* Hoe de kerstviering op woensdag 13 december ingevuld gaat worden blijft nog even een vraag. Cor en Francien van Vugt hebben hun lidmaatschap opgezegd en zijn dus ook niet meer bereid om de organisatie van deze viering op zich te nemen. Het bestuur is volop bezig om hier een gepaste invulling voor te vinden. Meer hierover volgt in de volgende nieuwsbrief.

 

Mededelingen:

* Op donderdag 2 november is de finale dag van de Rabo Clubkas Campagne 2017. We hopen natuurlijk dat u allen massaal op onze HKK heeft gestemd zodat het dit jaar weer een leuk bedrag wordt wat we mogen ontvangen.

* Ook heeft u  de afgelopen maand tot twee keer toe een artikel in het Brabants Dagblad kunnen lezen waarin onze HKK nauw betrokken was. De komende actie van de Jumbo met het uitbrengen van een fotoboekje met "oude" foto's uit Nistelrode en Vorstenbosch. En het interview met Jan-Thijs over zijn doodsprentjes.

* Afgelopen maand hebben we weer van verschillende mensen diverse bidprentjes binnen gekregen. Ook hebben we van ons lid Ton Verlinden vier jaargangen, van 1954 tot en met 1958, "Micro Radiobode" van de AVRO mogen ontvangen.

* Lambert van den Bogaart en Hans van der Wielen hebben er voor gezorgd dat er nieuwe stalen kasten zijn gekomen voor het opbergen van de bidprentjes. De houten ladekast had het door het gewicht helaas begeven.

* Op woensdag 15 november zal er een fotopresentatie worden gegeven over Vorstenbosch vroeger en nu. Deze wordt gepresenteerd door ons lid Cor Ottenheim in de Stuik in Vorstenbosch, de aanvang is om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur. De presentatie bestaat uit 600 views van oude boerderijen en woonplekken maar ook het alledaagse leven rond 1900-1950 in Vorstenbosch.

Iedereen, ook oud Vorstenboschenaren zijn van harte welkom, dus zegt het voort !!!

 

 

Oude woonplekken

 

* Rien van de Graaf, 31 oktober 2017

                  

                                                                                                         

 

 


Copyright Jacobus © 2016. All Rights Reserved.